Ajdov kruh z orehi

27.01.2021

SESTAVINE:

  • 300 g polnovredne ajdove moke Podgrajšek,
  • 200 g polnovredne pirine moke Podgrajšek,
  • 2 jušni žlici oljčnega olja,
  • 3/4 čajne žličke soli,
  • 2 jušni žlici vinskega kamna,
  • 4 dl mineralne vode,
  • skodelica orehov (lahko tudi lanenih ali sončničnih semen).

 

POSTOPEK PRIPRAVE:

Zavremo vodo s katero poparimo ajdovo moko. Dodamo pirino moko, vinski kamen, sol, olje in orehe. Z roko zmešamo, zgnetemo vse sestavine v tekočo maso, ki naj ne bo preredka. Za oblikovanje hlebčka dodamo malo polnovredne pirine moke – toliko, da je kruh po površini suh. Položimo ga v pekač na peki papir za 15 minut, v ogreto pečico na 150°C. Nato pečemo kruh na 180°C še 35 minut, oziroma dokler lepo ne zadoni, ko ga potolčemo s kuhalnico.

Podobne objave

Orehove mini potičke

Orehove mini potičke

SESTAVINE: 500 g pšenične moke keksi, pecivo, 30 g kvasa, 50 g margarine ali masla, 2 rumenjaka, žlička ruma oziroma količina po okusu, cca 2 dcl mlačne vode....

Pirini mafini

Pirini mafini

SESTAVINE: 400 g naribanih jabolk, 300 g pirine polnovredne moke, 100 g ajdove moke, 70 ml oljčnega olja, 70 g sladkorja, 70 g mletih lešnikov (lahko tudi...

Ovseni piškoti z borovnicami

Ovseni piškoti z borovnicami

SESTAVINE: 70 g ovsenih kosmičev, 30 g ovsene moke, 30 g zmletih mandljev, 40 g arašidovega masla, kristalna sol, 50 – 60 ml ovsenega mleka, približno 20 g...

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

SESTAVINE: ovseni kosmiči Podgrajšek, maslo, cimet, jabolčni krhlji in rozine. POSTOPEK PRIPRAVE: Izberemo katerokoli vrsto kosmičev, ki so nam najljubši. V...