SESTAVINE:
- 300 g polnovredne ajdove moke Podgrajšek,
- 200 g polnovredne pirine moke Podgrajšek,
- 2 jušni žlici oljčnega olja,
- 3/4 čajne žličke soli,
- 2 jušni žlici vinskega kamna,
- 4 dl mineralne vode,
- skodelica orehov (lahko tudi lanenih ali sončničnih semen).
POSTOPEK PRIPRAVE:
Zavremo vodo s katero poparimo ajdovo moko. Dodamo pirino moko, vinski kamen, sol, olje in orehe. Z roko zmešamo, zgnetemo vse sestavine v tekočo maso, ki naj ne bo preredka. Za oblikovanje hlebčka dodamo malo polnovredne pirine moke – toliko, da je kruh po površini suh. Položimo ga v pekač na peki papir za 15 minut, v ogreto pečico na 150°C. Nato pečemo kruh na 180°C še 35 minut, oziroma dokler lepo ne zadoni, ko ga potolčemo s kuhalnico.