SESTAVINE:
- 250 g polnozrnate pirine moke Podgrajšek,
- 180 g masla,
- 170 g rjavega sladkorja,
- 1 jajce,
- 2 žlički vanilijevega ekstrakta,
- žlička pecilnega praška in
- 200 g na drobno nastrgane čokolade.
POSTOPEK PRIPRAVE:
Maslo segrejemo na sobno temperaturo. Z mešalnikom stepamo maslo, rjavi in navadni sladkor. Stepamo približno tri minute. K masleni mešanico dodamo jajce in vanilijev ekstrakt ter dobro premešamo. Zdaj zmešamo suhe sestavine: moko in pecilni prašek. Suhe sestavine postopoma vmešavamo k mokrim, na koncu vmešamo še čokolado.
Maso za piškote postavimo v hladilnik za kakšno uro. Medtem segrejemo pečico na 180 °C. Pekač pokrijemo s papirjem za peko, nanj razporedimo maso za piškote, ki jo zajemamo z žlico in jo oblikujemo v kroglice. Piškote na pekač razporedimo tako, da bo med njimi dovolj prostora. Pečemo 12-15 minut, toliko, da so robovi piškotov rahlo rumeno-rjavkasti. Piškote odstranimo iz pečice in jih pustimo na pekaču nekaj minut, da se ohladijo, nato jih odstranimo s pekača in popolnoma ohladimo.