Polnozrnati pirini piškoti s čokolado

27.01.2021

SESTAVINE:

  • 250 g polnozrnate pirine moke Podgrajšek,
  • 180 g masla,
  • 170 g rjavega sladkorja,
  • 1 jajce,
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta,
  • žlička pecilnega praška in
  • 200 g na drobno nastrgane čokolade.

 

POSTOPEK PRIPRAVE:

Maslo segrejemo na sobno temperaturo. Z mešalnikom stepamo maslo, rjavi in navadni sladkor. Stepamo približno tri minute. K masleni mešanico dodamo jajce in vanilijev ekstrakt ter dobro premešamo. Zdaj zmešamo suhe sestavine: moko in pecilni prašek. Suhe sestavine postopoma vmešavamo k mokrim, na koncu vmešamo še čokolado.

Maso za piškote  postavimo v hladilnik za kakšno uro. Medtem segrejemo pečico na 180 °C. Pekač pokrijemo s papirjem za peko, nanj razporedimo maso za piškote, ki jo zajemamo z žlico in jo oblikujemo v kroglice. Piškote na pekač razporedimo tako, da bo med njimi dovolj prostora. Pečemo 12-15 minut, toliko, da so robovi piškotov rahlo rumeno-rjavkasti. Piškote odstranimo iz pečice in jih pustimo na pekaču nekaj minut, da se ohladijo, nato jih odstranimo s pekača in popolnoma ohladimo.

Podobne objave

Orehove mini potičke

Orehove mini potičke

SESTAVINE: 500 g pšenične moke keksi, pecivo, 30 g kvasa, 50 g margarine ali masla, 2 rumenjaka, žlička ruma oziroma količina po okusu, cca 2 dcl mlačne vode....

Pirini mafini

Pirini mafini

SESTAVINE: 400 g naribanih jabolk, 300 g pirine polnovredne moke, 100 g ajdove moke, 70 ml oljčnega olja, 70 g sladkorja, 70 g mletih lešnikov (lahko tudi...

Ovseni piškoti z borovnicami

Ovseni piškoti z borovnicami

SESTAVINE: 70 g ovsenih kosmičev, 30 g ovsene moke, 30 g zmletih mandljev, 40 g arašidovega masla, kristalna sol, 50 – 60 ml ovsenega mleka, približno 20 g...

Ajdov kruh z orehi

Ajdov kruh z orehi

SESTAVINE: 300 g polnovredne ajdove moke Podgrajšek, 200 g polnovredne pirine moke Podgrajšek, 2 jušni žlici oljčnega olja, 3/4 čajne žličke soli, 2 jušni...

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

SESTAVINE: ovseni kosmiči Podgrajšek, maslo, cimet, jabolčni krhlji in rozine. POSTOPEK PRIPRAVE: Izberemo katerokoli vrsto kosmičev, ki so nam najljubši. V...