SESTAVINE:
- 1,5 kg pirine moke keksi, pecivo Podgrajšek,
- sol,
- hladno stiskano sončnično olje in
- jabolka Topaz.
TESTO:
V posodo stresemo 1, 5 kg pirine moke keksi pecivo (EKO kmetija Podgrajšek), dodamo ji ščepec soli, malo hladno stiskanega sončničnega olja in dodajamo mlačno vodo. Testo gnetemo z roko ali z električnim mešalnikom, da nastane gladko. Oblikujemo ga v približno 4 enake kepe in jih damo počivat v posode, katere smo prej namazali s sončničnim oljem. Počiva naj eno uro.
NADEV:
Jabolka sorte »TOPAZ« (EKO kmetija Podgrajšek) operemo, odstranimo pečke in naribano.
POSTOPEK PRIPRAVE:
Testo z roko pregnetemo in ga damo na pomokano servieto ali podlogo za testo ter ga raztegujemo do velikosti pekača. Na polovico testa potresemo naribana jabolka z dodanim cimetom, na drugo polovico testa pa pokapljamo nekaj žlic hladno stiskanega sončničnega olja. Zavitek zavijemo s strani nadeva jabolk. V nizek pekač damo peki papir, vanj položimo zavitek, ga premažemo s sončničnim oljem, narežemo na kose in damo pečt v segreto pečico na 200⁰ C 30 minut.
Dober tek!