Jabolčni zavitek iz jabolk ”TOPAZ”

27.01.2021

SESTAVINE:

TESTO:
V posodo stresemo 1, 5 kg pirine moke keksi pecivo (EKO kmetija Podgrajšek), dodamo ji ščepec soli, malo hladno stiskanega sončničnega olja in dodajamo mlačno vodo. Testo gnetemo z roko ali z električnim mešalnikom, da nastane gladko. Oblikujemo ga v približno 4 enake kepe in jih damo počivat v posode, katere smo prej namazali s sončničnim oljem. Počiva naj eno uro.

NADEV:
Jabolka sorte »TOPAZ« (EKO kmetija Podgrajšek) operemo, odstranimo pečke  in naribano.

POSTOPEK PRIPRAVE:
Testo z roko pregnetemo in ga damo na pomokano servieto ali podlogo za testo ter ga raztegujemo do velikosti pekača. Na polovico testa potresemo naribana jabolka z dodanim cimetom, na drugo polovico testa pa pokapljamo nekaj žlic hladno stiskanega sončničnega olja. Zavitek zavijemo s strani nadeva jabolk. V nizek pekač damo peki papir, vanj položimo zavitek, ga premažemo s sončničnim oljem, narežemo na kose in damo pečt v segreto pečico na 200⁰ C 30 minut.

Dober tek!

Podobne objave

Orehove mini potičke

Orehove mini potičke

SESTAVINE: 500 g pšenične moke keksi, pecivo, 30 g kvasa, 50 g margarine ali masla, 2 rumenjaka, žlička ruma oziroma količina po okusu, cca 2 dcl mlačne vode....

Pirini mafini

Pirini mafini

SESTAVINE: 400 g naribanih jabolk, 300 g pirine polnovredne moke, 100 g ajdove moke, 70 ml oljčnega olja, 70 g sladkorja, 70 g mletih lešnikov (lahko tudi...

Ovseni piškoti z borovnicami

Ovseni piškoti z borovnicami

SESTAVINE: 70 g ovsenih kosmičev, 30 g ovsene moke, 30 g zmletih mandljev, 40 g arašidovega masla, kristalna sol, 50 – 60 ml ovsenega mleka, približno 20 g...

Ajdov kruh z orehi

Ajdov kruh z orehi

SESTAVINE: 300 g polnovredne ajdove moke Podgrajšek, 200 g polnovredne pirine moke Podgrajšek, 2 jušni žlici oljčnega olja, 3/4 čajne žličke soli, 2 jušni...

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

SESTAVINE: ovseni kosmiči Podgrajšek, maslo, cimet, jabolčni krhlji in rozine. POSTOPEK PRIPRAVE: Izberemo katerokoli vrsto kosmičev, ki so nam najljubši. V...