Orehove mini potičke

23.11.2021

SESTAVINE:

  • 500 g pšenične moke keksi, pecivo,
  • 30 g kvasa,
  • 50 g margarine ali masla,
  • 2 rumenjaka,
  • žlička ruma oziroma količina po okusu,
  • cca 2 dcl mlačne vode.

SESTAVINE za NADEV:

  • 70 g masla,
  • 2 jajci,
  • 200 g sladkorja,
  • malo cimeta in limonine lupine,
  • 4 žlice sladke smetane,
  • 350 g mletih orehov,
  • rozine ali kakšno drugo sadje, npr. narezani dateljni, suhe fige, marelice ipd.

POSTOPEK PRIPRAVE:

Iz naštetih sestavin zgoraj z mešalnikom zamesimo gladko testo, ki se lepo loči od posode. Testo pustimo na toplem vzhajati še kakšno uro. Na pomokani površini razvaljamo testo, ga namažemo z nadevom po celi površini in zavijemo tako, da je med testom in nadevom čim manj prostora. Nadev smo pripravili tako, da smo penasto umešali maslo, rumenjaka, cimet in limonino lupino. Dodali smo sladko smetano, orehe in na koncu primešali še sneg 2 beljakov.

Ko smo testo z nadevom zavili, ga narežemo kot rolado, male potičke pa nato leže položimo na pomaščen pekač oziroma pokrit s peki papirjem. Mini potičke pustimo pokrite vzhajati še kakšno uro. Potičke lahko pred peko premažemo s stepenim jajcem za sijoč izgled. Potičke pečemo v vnaprej ogreti pečici na 175°C slabe pol ure, dokler lepo ne pozlatijo.

 

Podobne objave

Pirini mafini

Pirini mafini

SESTAVINE: 400 g naribanih jabolk, 300 g pirine polnovredne moke, 100 g ajdove moke, 70 ml oljčnega olja, 70 g sladkorja, 70 g mletih lešnikov (lahko tudi...

Ovseni piškoti z borovnicami

Ovseni piškoti z borovnicami

SESTAVINE: 70 g ovsenih kosmičev, 30 g ovsene moke, 30 g zmletih mandljev, 40 g arašidovega masla, kristalna sol, 50 – 60 ml ovsenega mleka, približno 20 g...

Ajdov kruh z orehi

Ajdov kruh z orehi

SESTAVINE: 300 g polnovredne ajdove moke Podgrajšek, 200 g polnovredne pirine moke Podgrajšek, 2 jušni žlici oljčnega olja, 3/4 čajne žličke soli, 2 jušni...

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

SESTAVINE: ovseni kosmiči Podgrajšek, maslo, cimet, jabolčni krhlji in rozine. POSTOPEK PRIPRAVE: Izberemo katerokoli vrsto kosmičev, ki so nam najljubši. V...