Pirini mafini

07.09.2021

SESTAVINE:

 

POSTOPEK PRIPRAVE:

Z mešalnikom zmešamo olje in sladkor. Nato v dobljeno maso dodamo moko, mlete lešnike, cimet, sodo bikarbono in nadaljujemo z mešanjem. Na koncu dodamo naribana jabolka.

Če je masa pregosta, jo razredčimo z jabolčnim sokom. Bolj bo masa tekoča, bolj sočni bodo mafini. Temperatura pečice: 180 °C. Čas pečenja: 20-25 minut.

 

Podobne objave

Orehove mini potičke

Orehove mini potičke

SESTAVINE: 500 g pšenične moke keksi, pecivo, 30 g kvasa, 50 g margarine ali masla, 2 rumenjaka, žlička ruma oziroma količina po okusu, cca 2 dcl mlačne vode....

Ovseni piškoti z borovnicami

Ovseni piškoti z borovnicami

SESTAVINE: 70 g ovsenih kosmičev, 30 g ovsene moke, 30 g zmletih mandljev, 40 g arašidovega masla, kristalna sol, 50 – 60 ml ovsenega mleka, približno 20 g...

Ajdov kruh z orehi

Ajdov kruh z orehi

SESTAVINE: 300 g polnovredne ajdove moke Podgrajšek, 200 g polnovredne pirine moke Podgrajšek, 2 jušni žlici oljčnega olja, 3/4 čajne žličke soli, 2 jušni...

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

Kosmiči z jabolčnimi krhlji

SESTAVINE: ovseni kosmiči Podgrajšek, maslo, cimet, jabolčni krhlji in rozine. POSTOPEK PRIPRAVE: Izberemo katerokoli vrsto kosmičev, ki so nam najljubši. V...