SESTAVINE:
- 500 g pšenične moke keksi, pecivo,
- 30 g kvasa,
- 50 g margarine ali masla,
- 2 rumenjaka,
- žlička ruma oziroma količina po okusu,
- cca 2 dcl mlačne vode.
SESTAVINE za NADEV:
- 70 g masla,
- 2 jajci,
- 200 g sladkorja,
- malo cimeta in limonine lupine,
- 4 žlice sladke smetane,
- 350 g mletih orehov,
- rozine ali kakšno drugo sadje, npr. narezani dateljni, suhe fige, marelice ipd.
POSTOPEK PRIPRAVE:
Iz naštetih sestavin zgoraj z mešalnikom zamesimo gladko testo, ki se lepo loči od posode. Testo pustimo na toplem vzhajati še kakšno uro. Na pomokani površini razvaljamo testo, ga namažemo z nadevom po celi površini in zavijemo tako, da je med testom in nadevom čim manj prostora. Nadev smo pripravili tako, da smo penasto umešali maslo, rumenjaka, cimet in limonino lupino. Dodali smo sladko smetano, orehe in na koncu primešali še sneg 2 beljakov.
Ko smo testo z nadevom zavili, ga narežemo kot rolado, male potičke pa nato leže položimo na pomaščen pekač oziroma pokrit s peki papirjem. Mini potičke pustimo pokrite vzhajati še kakšno uro. Potičke lahko pred peko premažemo s stepenim jajcem za sijoč izgled. Potičke pečemo v vnaprej ogreti pečici na 175°C slabe pol ure, dokler lepo ne pozlatijo.