Novice in zgodbe,
ki jih želimo deliti z vami.
Zanimiva dejstva in številke v ekološkem kmetijstvu
EKOLOŠKO KMETIJSTVO V EVROPI Delež kmetijskih zemljišč za ekološko pridelavo je v Evropski uniji 13,8 milijonov ha (podatki iz leta 2019). 13,8 milijonov ha ustreza zgolj 8,5 % kmetijskih zemljišč. Sicer pa od leta 2012, to predstavlja povišanje za 46 %. Španija,...
Domači 100% jabolčni sok
Za vas imamo BIO sok brez konzervansov in dodanega sladkorja iz jabolk Topaz. Redno pitje jabolčnega soka – liter ali celo več na dan – ureja prebavo, pripomore k lepši koži… Da so jabolka super za naše zdravje, nam govorijo že od malega. Ampak zakaj? In, ali je...
Premalo cenjena jabolka
Za zdravje je treba uživati prav vse, pravi avtorica knjige Življenje v ravnovesju, strokovnjakinja za zdravo prehrano Marija Merljak. Mešano in vseh okusov, vsakega po malem. Živalsko in rastlinsko, hrano, pridelano v skladu z naravo ter lokalno in sezonsko. Narava...
Zakaj ekološko kmetijstvo
Ekološko kmetijstvo je kmetijski sistem, ki si prizadeva, da porabnike preskrbuje s svežimi, okusnimi in s pristnimi živili, ob tem pa spoštuje sisteme naravnih življenjskih ciklov. To dosega tako, da se opira na vrsto ciljev in načel ter na skupne prakse. Te so...
Na glas razmišljam …
Zakaj je doma pridelana hrana boljša od tiste, ki jo kupimo v supermarketih? Zakaj je hrana, pridelana v Sloveniji, boljša od tiste, ki jo uvozimo iz Španije, Peruja in drugih oddaljenih koncev sveta? Zagotovo je hrana, ki je pridelana lokalno, po kvaliteti boljša,...