Zakaj je doma pridelana hrana boljša od tiste, ki jo kupimo v supermarketih? Zakaj je hrana, pridelana v Sloveniji, boljša od tiste, ki jo uvozimo iz Španije, Peruja in drugih oddaljenih koncev sveta?
Zagotovo je hrana, ki je pridelana lokalno, po kvaliteti boljša, saj ni pretrpela dolgih transportnih poti in ni bila deležna obdelave s konzervansi, ki so kemijski preparati za ohranjanje svežine živil. Rastline, ki se kot hrana znajdejo na naših mizah, so žive, v njih potekajo procesi in če so bili le-ti ustavljeni že pred dolgo časa, ko so bili plodovi/rastline še zeleni (nezreli), se to odraža na okusu in vsebnosti hranil, manj pa na videzu, zaradi česar se mnogi odločajo za “lepšo” hrano.
Veste, kaj bi bilo v resnici lepo?
Da bi se ljudje zavedali pomena zgoraj napisanega in bi v večjem številu posegali po lokalni, tudi ekološko pridelani hrani. Da bi začutili, okusili razliko. S tem bi v prvi vrsti pripomogli k svojemu boljšemu zdravju in dobremu počutju, drugotno pa tudi “materi Zemlji”. Telo in naš planet nam bosta hvaležna. Manj je več, pravijo.
❌ Manj kemije, manj transportnih poti, manj dodatkov…
✅ Več zdravja, več energije in boljšega počutja.